Selecteer een pagina

Peter Smit

Versnellen veranderen Verbeteren

Vanuit samenhang kom je verder

Peter Smit Eigenaar Integraalleren:
Samen leren en presteren.

Mijn verhaal

Binnen defensie heb ik mogen ervaren hoe het is om voor 100% te kunnen vertrouwen en bouwen op de mensen waarmee je werkt. Dit werkt voor mij verslavend en dan wil je ook gewoon niets anders meer. Ik heb ondervonden dat heel veel organisaties hiermee worstelen. Vanuit deze gedachte heb ik Integraalleren opgezet.

Ik hecht veel waarde aan de strategische keuzes en de organisatiecultuur. Dit is voor mij veel meer dan een document wat ergens in een la ligt, of een poster wat ergens nietszeggend aan een muur hangt. Organisaties moeten trots zijn op hun cultuur. Het is het DNA van de organisatie en zorgt voor samenhang, verbinding en geeft houvast in onzekere tijden. Uit ervaring weet ik inmiddels dat de echte problemen vaak verscholen liggen. De context bepaalt de interventies. Als veranderkundige / begeleidingskundige weet ik organisaties in beweging te houden, waarbij er voldoende ruimte is voor de eigen professionele ontwikkeling.

Mijn achtergrond

Onderofficier defensie

Ik heb het gelukt gehad dat ik mocht werken met een zeer specialistisch team op het hoogste niveau en vaak onder zeer (politiek gevoelig) uitdagende omstandigheden. Als leider wist ik telkens orde en perspectief te scheppen in de chaos. Ik ben gewend om het beste uit mijzelf en het team te halen.

Justitie | Open en gesloten Jeugdzorg | GGZ

Ik ben een professional die zich graag ten dienste stelt van de ander. Binnen verschillende zorgsectoren heb ik diverse uitvoerende, leidinggevende en coachende functies vervult. De focus op verandering leidt niet direct tot verandering, focus op verandering leidt wel tot resultaat.

Integraalleren Samen leren & presteren

Ik ben een zeer ervaren trainer, (agile) teamcoach die zich de laatste jaren als change agent heeft gespecialiseerd in het beïnvloeden van organisatiegedrag. Als geen ander weet ik hoe complex het is om een wendbare organisatie te worden en te blijven.

Vanuit samenhang kom je verder

Lerende organisaties zijn wendbaar, weten elkaar te vinden, leren van fouten en verspreiden kennis snel. Vanuit een allesomvattende aanpak en een diversiteit aan theoretische invalshoeken zoek ik continu de verbinding tussen krachtige professionals, zelforganiserende teams en wendbare organisaties. De winst van mijn aanpak is dat de wendbaarheid binnen de gehele organisatie zal toenemen met voldoende ruimte voor de eigen professionele ontwikkeling.

Iets meer over mij

Opleidingen

Kenmerken

  • Hands on mentaliteit
  • Humor
  • Verbindend
  • Praktisch
  • Strategisch

Stuur mij een bericht